30 Nisan 2012 Pazartesi

Kısa Özlü Söz

Durmaksızın içeri çekilen bir duman, ve bunu durmaksızın içine çeken bir insan. Bu insan, bu dumanı neden çekebilir?

Ya sigara içiyordur, yada nargile ama nargile içse de sigarayı kesin içmiştir. Peki niçin? Bu insan dumanı küçüklüğünde tıpkı hepimizin bir şey ile dost olduğu gibi, kendine dost mu yapmıştır? Dostunu içine çekip soluduğunda, kendini güvende mi hisseder?

Veya bu dumanın zararlı olduğunu bildiği için mi çekiyordur içine? Kendini öldürmek istiyorsa, bunu neden 1 hamlede yapmıyordur? Bu insan yoksa sadist midir? Kendine yavaş yavaş öldürmeden zarar vermekten mi hoşlanıyordur?

Hayır, böyle bir şey olsa, dünyada çoğu insan sadist olurdu. O zaman kendini kesin yavaş yavaş öldürmek istiyordur bu insan. Bunu yapmasının nedeni, ya sıkıntısını hafifletmektir, yada bu sıkıntıyı yoketmektir. Yoketmesi nasıl mı olur? Şöyle ki, insan Hayatındaki başrol oyuncusunu kaybettiği için, (bu her kim olabilir, kendi cinsi veya karşı cins olabilir, eşi dostu olabilir) kendini öldürmek ister, ama o insan yaşıyorsa, yeniden kazanma ihtimali vardır. Bu yüzden o dumanı içine çeker. Bu duman onu ölüme götürür, ama yavaş götürdüğünden, o insani kazanma ihtimali vardır. Ama bi anda öldürürse kendini, belkide o insanla yaşayacağı Sonsuzluğu çöpe atmış olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder